"Een sympathieke en effectieve oplossing voor het nijpende personeelstekort in de horeca"
Al een paar jaar kampt de horeca met een groot personeelstekort. De helft van de ondernemers ziet dit als een serieuze bedreiging voor zijn bedrijf. Talentontwikkeling is en blijft dan ook een belangrijk thema binnen Noord-Brabant Culinair (NBC). In Noord-Brabant Culinair zijn Brabants beste restaurants verenigd met als doel van elkaar te leren, elkaar te helpen en gezamenlijk met elkaar op te trekken. Belangrijk gezamenlijk speerpunt is om te komen tot creatieve oplossingen voor uitdagingen zoals het personeelstekort.
Simon de Wit, voorzitter NBC: "We willen onze leden o.a. helpen om vacatures zo snel mogelijk in te vullen door jonge talenten te verbinden aan onze club. Daarom zijn we bijvoorbeeld een samenwerking aangegaan met De Rooi Pannen waarbij we talentvolle studenten willen verleiden om bij NBC-restaurants het vak te leren en aan de slag te gaan. We zijn ook partner van de European Young Chef Award, waar de talenten van de toekomst een internationaal podium krijgen. En we werken samen met het UWV". Lees hier het hele artikel.